Járási Hivatal hírei

2020. Április 26.

Meghosszabbodnak a hatósági engedélyek

2020. április 23. 10:01

Meghosszabbodik a már kiadott régészeti feltárási vagy örökségvédelmi engedélyek és az építésügyi hatósági engedélyek hatálya – a használatbavételi engedély kivételével.

A megjelent 143/2020. (IV.22) Korm. rendelet alapján az engedélyek külön, erre irányuló kérelem nélkül is egy évvel meghosszabbodnak, ha azok a napokban vagy a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napon belüli időtartamban járnának le.

(kormanyhivatal.hu)

 

Orvosi szolgálati lakásra, rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére lehet pályázni

2020. április 1. 13:43

Március utolsó napjával megnyíltak a Magyar Falu Program első pályázatai, összesen 7 milliárd forint támogatási keretösszeggel. Az ötezer lakosúnál nem nagyobb települések, illetve önkormányzati társulások orvosi szolgálati lakásra, orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére pályázhatnak.

A fejlesztések célja, hogy mérséklődjenek az egészségügyi alapellátás területi egyenlőtlenségei.

A szolgálati lakás alprogram orvosi szolgálati lakások létrehozásához nyújt támogatást olyan településeken, amelyeken az orvosi praxis a pályázat benyújtásától számított legalább 6 hónapja tartósan betöltetlen. Ennek az alprogramnak a keretösszege 3 milliárd forint.

Az orvosi rendelők fejlesztésére indított alprogramban új, többcélú egészségügyi intézmény létesítését vagy már meglévő (akár eltérő funkciójú vagy használaton kívüli) önkormányzati tulajdonú létesítmény átalakítását, felújítását, korszerűsítését, bővítését, illetve az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzését teszi lehetővé, összesen 2 milliárd forint értékben.

Az orvosi eszközök alprogram célja az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása, a megfelelő orvosi eszközök beszerzésének elősegítése a kedvezményezett településeken. Erre a támogatásra 2 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

A pályázatok benyújtására a Magyar Államkincstár elektronikus felületén van lehetőség.

(Miniszterelnökség, kormanyhivatal.hu)