Legyen mindenkinek szép a karácsony!

2021. Január 05.

Legyen mindenkinek szép a karácsony!

A Magyar Vöröskereszt karácsonykor is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nélkülözők is bensőséges hangulatban tölthessék az ünnepeket. A nélkülöző családokra, idős emberekre a hideg időjárás okozta megnövekedett kiadások, a fűtési költség olyan anyagi terheket rónak, melyek miatt gyakran az élelmen kénytelenek spórolni. A jótékonysági szervezet céljai közt szerepel, hogy a lehető legtöbben az ünnepi asztal körül is megélhessék a karácsony adta örömöket.

A helyi csoport vezetője Szatmáriné Bazsa Rózsa, a Vöröskereszt és az önkormányzat támogatásával évek óta szervezi adománygyűjtő tevékenységét. Az idei évben sajnos elmaradt a karácsonyi jótékonysági főzés, melyből vásárolva a lakosok is gazdagíthatták a szeretetcsomagok anyagi alapját. A nehéz helyzet ellenére  az önkormányzat 100.000 Ft-ja mellé, 10 jószándékú családnak köszönhetően  még 123.000 Ft gyűlt össze. A Julianna Patika 120 darab szájmaszkot adományozott. A felajánlásoknak köszönhetően  63 családot sikerült meglepni tartós élelmiszercsomaggal. A csomagok szétosztása sem az előző években megszokott módon történt, hanem kiszállítva, személyesen lett átadva a családok képviselőinek. Minden támogató és önkéntes segítő önzetlen munkáját köszönjük!

Aki kedvet érez ahhoz, hogy segítse a helyi Vöröskereszt munkáját, jelentkezzen önkéntes segítőnek, hiszen az adomány gyűjtés sikeressége nem csak az adományozókon, hanem az önkénteseken is múlik. A munkájuk ugyan láthatatlan, de a boldog szempárok, a hálás mosolyok, a köszönöm elhangzása, minden alkalommal melegséggel tölti el az ember szívét.

Segíts, hogy segíthessünk!

Berczeliné Csúri Edit
önkéntes segítő