ASTELLAS-DÍJ - AZ ÉV ORVOSA 2014 PÁLYÁZAT


Az Astellas-díjat 2006-ban az Astellas Pharma és annak vezetőjeként Dr. Markovich György alapította. A díj életre hívásának legfőbb célja kezdetektől fogva az volt, hogy a hazai egészségügyben tevékenykedő, sokszor méltatlanul kevés elismerést és nyilvánosságot kapó orvosok és egészségügyi szakdolgozók áldozatos munkájára és példaértékű erőfeszítéseire ráirányítsa a társadalom és a szakma figyelmét.

Az Év Orvosa pályázat kapcsán községünk háziorvosát, dr. Hajagos Tóth Sándort is jelölték a díjra. A jászszentlászlói és móricgáti embereknek nem kell bemutatnunk a doktor úr munkásságát, emberségét, hiszen mindenki jól ismeri Őt.

A pályázat több lépcsőben zajlik:

 A PÁLYÁZAT FŐBB SZAKASZAI, HATÁRIDŐK

 • Pályázat meghirdetése: 2014. október 1.
 • Betegtörténetek beküldése: 2014. október 1. - 2015. február 26., 24:00 óra
 • Zsűrizés (döntősök kiválasztása, rangsorolása): 2015. március 2-5.
 • Webes közönségszavazás: 2015. március 6. - március 20., 22:00 óra
 • A közönségszavazás részeredményének közzététele:
TOP20 – 2015. március 9. (hétfő), 10:00 óra
TOP15 – 2015. március 12. (csütörtök), 10:00 óra
TOP10 – 2015. március 16. (hétfő), 10:00 óra
TOP5   – 2015. március 18. (szerda), 10:00 óra
TOP3   – 2015. március 20. (péntek) 12:00 óra
 • Internetes közönségszavazás zárása: 2015. március 20. 22:00 óra
   

  A BEÉRKEZETT TÖRTÉNETEK ÉRTÉKELÉSE, DÖNTÉS A NYERTES SZEMÉLYÉRŐL

  Az Astellas-díj – Az év orvosa 2014 pályázat közönségjelöltjeiről a nagyközönség és a pályázat zsűrije együttesen, egyenlő súllyal dönt. A betegtörténettel felterjesztett orvosoktól a szervezők e-mailen személyes információkat kérnek be (szakmai hitvallás, önéletrajz), majd azokat a beérkezett történetekkel együtt – a jelölési határidő lejártát követően – a közönségjelölések zsűrije elé terjesztik. Minden egyes jelölést – elsősorban az emberi és társadalmi szempontokat mérlegelve – legalább két zsűritag értékel, nagy hangsúlyt fektetve a történetben megrajzolt orvos-karakter és a méltatás leírására, illetve az orvostól érkező dokumentumokra, a bemutatott életútra és napi gyakorlatról szóló információkra.

  A zsűri az értékelés során – mennyiségi korlátozás nélkül - kijelöli a döntőbe tovább jutó történetek körét és közöttük saját rangsort állít fel. Mindez azonban csak egy pillanatnyi, kiinduló állapotot eredményez, hisz a nagyközönség a zsűri általi rangsort az internetes voksolás során saját szavazataival tetszőlegesen befolyásolhatja: megerősítheti azt, vagy akár éppen az ellenkezőjére fordíthatja.

  A nagyközönség bevonásával zajló közönségszavazáson idén is kizárólag a zsűri által döntőbe juttatott történetek vehetnek részt. Fontos szabály, hogy a közönségszavazás teljes ideje alatt mindenki csak egyszer adhat le voksot. A szavazás pontos menetét az indításkor a pályázat weboldalán (www.astellasdij.hu/evorvosa) tesszük közzé. 

  Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat közönségjelöltjei közül végül az a történet és a benne bemutatott orvos kerül első helyre és nyeri ezzel a 2014-es Astellas-közönségdíjat, aki a zsűri által felállított rangsor és az internetes közönségszavazás összesített eredménye alapján a legmagasabb pontszámot éri el.

  A doktor úr jelölőjének történetét az alábbi címen olvashatják el:
   
  Történetüket itt küldhetik be:

Kérjük, hogy Önök is támogassák Őt történetük beküldésével, és majd az internetes szavazáskor!  

Azoknak, akik nem rendelkeznek a megfelelő technikai feltételekkel, de mindenképpen szeretnének az internetes szavazásban részt venni, segítséget kívánunk nyújtani.

Tehát, ha nem rendelkezik internettel, akkor - ügyfélfogadási és nyitvatartási időben - szavazhat:

- az Önkormányzatnál (Tel.:06-30/403-1317),

- a Művelődési Házban (Tel.: 30/718-9695),

- és a Községi Könyvtárban is (Tel.: 30/718-9694).


A pályázatról minden információt megtalálhatnak a hivatalos oldalon: http://evorvosa.astellasdij.hu/