Szünetel az ügyfélfogadás 2019. július 16-án a Kiskunmajsa, Bajcsy-Zs. u. 10. szám alatti kormányablakban

 
Ügyfélfogadási szünet lesz 2019. július 16-án, kedden a Kiskunmajsa, Bajcsy-Zs. u. 10. szám alatti kormányablakban.

Az érintett napon Kiskunhalason és Kiskunfélegyházán lévő kormányablakban nyílik lehetőség  az ügyintézésre.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

dr. Kiss Melinda
járási hivatalvezető


Tájékoztatás a Családvédelmi Akciótervről

Július 1-jén elindult a kormány újabb családtámogatási programja, melyek az alábbiak:

- babaváró támogatás
- jelzáloghitel-elengedés
- nagycsaládosok autóvásárlási támogatása
- családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése

Babaváró támogatás

A babaváró támogatást (2019. július 1-től 2022. december 31-ig) fiatal házaspárok igényelhetik a bankfiókokban. A támogatás mértéke maximum 10 millió Ft kamatmentes, szabad felhasználású kölcsönt jelent, amelynek törlesztőrészlete legfeljebb havi 50 ezer Ft. Amennyiben a családba 5 éven belül legalább 1 gyermek születik, 3 évig felfüggesztik a törlesztőrészlet fizetését. Ha a második gyermek is megszületik, újabb 3 évre szünetel a törlesztés, és a tartozás 30%-át elengedik. Ha megérkezik a harmadik gyermek is, akkor pedig a teljes fennmaradó tartozást elengedik. Ha az egyik házastársnak (az előző házasságából) már van gyermeke, akkor az igénylés feltétele, hogy a másik házastársnak ez az első házassága legyen.

A kérelmeket zárt borítékban kell benyújtani a kormányablakokba. A borítékok címzése az alábbi :BKM KH Kecskeméti Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítási Osztály 2. 6000 Kecskemét, Izsáki út 8.

Az igénylőlap itt letölthető.

Családi otthonteremtési kedvezmény (csok)

Az új lakás építésére, vásárlására vagy használt lakás vásárlására, bővítésére és korszerűsítésére igényelhető a családi otthonteremtési kedvezmény (csok). A csokhoz kapcsolódó hitelek jelentősen kedvezőbb feltételekkel igényelhetőek. A 2 gyermekre 10 millió, 3 gyermektől 15 millió forint összegű kedvezményes (legfeljebb 3%-os ügyleti kamattal terhelt) hitelt már nemcsak új, hanem használt lakás vásárlására is fel lehet venni. A tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos hozzátartozót gondozó, és emiatt ápolási díjban részesülők mellett, mostantól a gyermekek otthongondozási díjára (GYOD) jogosult szülők is igénybe vehetik a CSOK-ot.

A falusi csok 2486 vidéki településen érhető el, a támogatott települések listája itt tölthető le.

 Jelzáloghitel-elengedés

Korábban a harmadik és további gyermekek után 1 millió forintot vállalt át az állam a nagycsaládosok jelzálog-hiteléből. Július 1-jétől már a második gyermek után igényelhető az 1 millió, a harmadik gyermek után pedig 4 millió, további gyermekek után újabb 1-1 millió forint összegű jóváírás a lakáscélú jelzáloghitel csökkentésére (amennyiben a gyermek 2019. július 1-jén vagy azt követően születik).

A kérelmeket zárt borítékban kell benyújtani a kormányablakokba. A borítékok címzése az alábbi: BKM KH Kecskeméti Járási Hivatal Hatósági Főosztály Hatósági és Igazságügyi Osztály 6000 Kecskemét, Széchenyi krt. 12.

 Autóvásárlási támogatás

A 2,5 millió forint összegű támogatást (ennek mértéke legfeljebb a bruttó vételár fele lehet) nagycsaládosok igényelhetik 7 személyes új autó vásárlásához vagy lízingeléséhez. A támogatás postai úton a Magyar Államkincstár Központ Családtámogatási Főosztályának címzett kérelemmel, vagy elektronikus úton igényelhető. Fontos, hogy a kérelmet személyesen a kormányablakokban is be lehet nyújtani, de kizárólag zárt borítékban az alábbi címzéssel: Magyar Államkincstár Családtámogatási Főosztály 1081 Budapest, Fiumei út 19/A.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával kapcsolatban az alábbi ügyfélszolgálati telefonszámokon érdeklődhetnek: +36-1/452-2910, +36-30/344-0045, +36-70/460-9005, +36-20/881-9535.

A kérelem itt érhető el.

Tájékoztató igénylőknek.

Tájékoztató kereskedőknek.

A Családvédelmi Akciótervről, és a további családtámogatási kedvezményekről bővebb információ a csalad.hu címen érhető el, telefonos tájékoztatás az ingyenesen hívható 1818-as kormányzati ügyfélvonalon vehető igénybe.

A támogatások pontos részleteit, illetve a hozzájuk kapcsolódó kérelmeket az alábbi linkre kattintva érhetik el:

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/hirek/napokon-belul-indul-a-csaladvedelmi-akcioterv

 dr. Kiss Melinda
                                                                                                                                járási hivatalvezető


Képzési lehetőségek álláskeresők részére

A GINOP-5.1.1. Út a munkaerőpiacra projekt és a GINOP-5.2.1. Ifjúsági Garancia Rendszer projekt keretein belül a Kiskunmajsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán 2019-ben az alábbi tanfolyamokat kívánjuk indítani, melyre regisztrált álláskeresők jelentkezhetnek.

 Személy- és vagyonőr (4 fő)

Helyszín: Kiskunfélegyháza

Tervezett indítás: 2019. ősz

 Aranykalászos gazda (5 fő)

Helyszín: Kiskunmajsa

Tervezett indítás: 2019. augusztus

 Építő- és anyagmozgatógép kezelője – Földmunkagép kezelő (6 fő)

Helyszín: Kiskunfélegyháza

Tervezett indítás: 2019. szeptember

 Német KER B1 (5 fő)

Helyszín: Kiskunmajsa

Tervezett indítás: 2019. szeptember

 Pénzügyi- és számviteli ügyintéző (5 fő)

Helyszín: Kiskunfélegyháza

Tervezett indítás: 2019. október

 A júniusra tervezett eladó (6fő) és a targoncavezetői  (12 fő) tanfolyamaink már elindultak Kiskunmajsán.

 Valamennyi képzés esetében a jelentkezőnek regisztrált álláskeresőnek kell lennie, ezért akik még nem regisztrált álláskeresők, mihamarabb tegyék meg a Kiskunmajsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán.

 A képzések mindegyike intenzív - napi jelenlétet igényel –, mely időtartamra keresetpótló juttatást állapítunk meg a képzésben résztvevő részére, valamint az utazáshoz bérletet biztosítunk.

 Várjuk jelentkezését a BKMKH Kiskunmajsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán Kiskunmajsa, Félegyházi u. 5. szám alatt személyesen.

                                                                                                                   dr. Kiss Melinda
                                                                                                        járási hivatalvezető