Lajkó Gábor, az Arany János Általános Iskola Tanára nyert a megye irodalmi pályázatán

2019. Július 04.

Különleges nap volt a mai számos térségünkben élő diák és felnőtt számára, hiszen a Megyeháza épületében a „Mi Otthonunk” irodalmi és képzőművészeti pályázat díjazottjai vehették át okleveleiket. A felnőttek irodalmi kategóriája majsai sikereket hozott, mert első lett Lajkó Gábor, az Arany-iskola angol nyelvet oktató tanára - a Pöttyös Bögre zenekar alapító-zeneszerző-gitárosa -, míg különdíjat érdemelt ki Balogh László.
--> „Mi az, ami szülőföldünkhöz köt bennünket? Mitől válik valóban otthonná az otthon? Mindannyian ezernyi szállal kötődünk ahhoz a településhez, városhoz, melyben nevelkedtünk. A Mi Otthonunk irodalmi és képzőművészeti pályázat során a kiskunmajsai térség lakói lehetőséget kaptak arra, hogy elmeséljek „színnel és szóval”, hogy mitől csodálatos számukra megyénk. A pályázók irodalom és képzőművészet kategóriában adhatták be munkájukat, melyek közül szakmai zsűri választotta ki a legeredményesebbeket. Az önkormányzatnak célja volt, hogy az alkotói folyamat során a pályázók leljék fel azokat az értékeket, melyek miatt igazán otthon érzik itt magukat, s vessék papírra érzéseiket, gondolataikat.
--> „Úgy gondolom, hogy az irodalom és a képzőművészet remek kifejezőeszköz, így nagyszerű lehetőség arra, hogy a térségben elő gyerekek és felnőttek megmutathassák, hogyan érzik magukat itt, Bács-Kiskun megyében, milyen impulzusok érik őket, s mit tudnak ezekből elraktározni maguknak.”- emelte ki köszöntő beszédében Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke.
--> A képzőművészet kategória nyerteseinek munkáiból kiállítás készült, melyet a rendezvényt követően az alkotók megtekinthettek, az irodalom kategória nyerteseinek munkáit pedig Farkas Gergő és Sipos Laura a Katedra Általános Iskola, Gimnázium Informatikai és Művészeti Szakgimnázium tanulói szavalták el megható pillanatokat okozva ezzel számos jelenlévő díjazottnak.” – számolt be a díjátadóról a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat.
--> A majsai térség díjazottjai:
--> 10-18 éves korosztály képzőművészet kategória: 1. Pajkovics Bianka és Faris Brittney, 2. Vőneki Zorka, 3. Dobozi Dominika és Móczár Vivien.
--> Különdíj, képzőművészet kategória: Mészáros Lili, Kövér Anna Szabina, Bőrös Hanna, Pap Dézi, Muhel Máté,Toldi Rebeka , Figura Veronika,Tajti Tímea,Kis Martin, Czinkóczi Dóri.
--> 19 éves kortól felső korhatár nélkül, képzőművészet kategória: 1. Borka Barbara, különdíj: Gajdos János.
--> 19 éves kortól felső korhatár nélkül, irodalom kategória: 1.Lajkó Gábor, különdíj: Balogh László.

 Forrás: https://www.facebook.com/kiskunmajsavaros/