Kedvezményezett neve: Jászszentlászló Község Önkormányzata, Szank Község Önkormányzata, Építési és Közlekedési Minisztérium

Projekt címe: Jászszentlászló és térsége szennyvízelvezetésének és tisztításának fejlesztése

Projektazonosító: KEHOP-2.2.2-15-2021-00157

Támogatás összege: 1 322 241 207 Ft

Támogatás aránya: 93.602613%

Megvalósítás vége: 2024. 10. 26.

Projekt leírása:

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló, 2062/2020 (XII.31.) számú kormányhatározat, 1,5 milliárd forintot biztosít egy új szennyvíztelep építésére Jászszentlászlón. Az idei nyáron kezdődő fejlesztés hosszú távon megoldja Jászszentlászló és Szank szennyvízkezelési gondjait. A Szankról érkező szennyvíz ugyanis bűz problémákat okoz Jászszentlászlón, ezért a meglevő gravitációs vezetek nyomás alatti rendszerre történő alakítása szükséges.

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. kihirdette a négy Bács-Kiskun megyei település szennyvízelvezetésére és szennyvízcsatornázására vonatkozó közbeszerzés végeredményét. A fejlesztést eszerint nettó 5,821 milliárd forintos szerződéses értéken az EuroAszfalt Kft. és a Betonútépítő Zrt. végzi el Jászszentlászló, Szank, Csávoly és Felsőszentiván területén.

Jászszentlászló és Szank térségében a szennyvíztisztító telep kerül fejlesztésre: itt napi 512 köbméterrel tervezett hidraulikai kapacitással számolnak a telepen, és 4685 lakosegyenértékkel. A beruházás részét képezik még a meglévő hálózaton köztéri átemelők és vezeték rekonstrukciók is.

A beruházás keretében az érintett 2000 lakosegyenérték terhelést meghaladó kibocsátású szennyvízelvezetési agglomeráció megfelelő szennyvízkezelésének feltételei teljesülnek, annak érdekében, hogy a szennyvízközművel való lefedettség megközelítse a közműves ivóvízzel ellátott fogyasztók csaknem 100%-át.

A projekttel szembeni szakmai elvárás, hogy Magyarország megfeleljen az uniós jogi követelményeknek a kijelölt határidőig.

        

      

 

Image