Két hét van még az Egységes kérelem szankciómentes beadására

2020. Május 07.

Két hét van még az Egységes kérelem szankciómentes beadására

Április 6-án kezdődött meg az idei egységes kérelmek beadása, a szankciómentes benyújtási határidő május 15-e.  A korábbi években a támogatási kérelmek évi mintegy 70 százalékát a gazdálkodók a kamarai falugazdászok közreműködésével adták be.

Az idei időszakban 43 támogatási jogcímre, intézkedésre lehet igényelni támogatást, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Az egységes kérelmet továbbra is kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár online felületén lehet benyújtani a:  https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes oldalon.

Minden olyan egységes kérelmet, amelyet május 15-ig benyújtottak, azt szankciómentesen lehet 2020. június 2-ig adatváltozás keretében módosítani. Egyetlen egy kivétel ez alól a közvetlen állatalapú kérelmek, ahol a már benyújtott támogatási kérelem 2020. május 15-e után csak szankció mellett módosítható.

A koronavírus-járvány hazai kitörése miatt elrendelt kormányzati intézkedések nyomán a kamara a kérelem beadási időszakra is felkészülve számos új biztonsági és ügyfélfogadási szabályt vezetett be, illetve a falugazdász-irodákat a szigorúbb személyes ügyfélfogadási előírások szerint alakította át.

Bács-Kiskun megyében 50 falugazdász-irodában fogadják az ügyfeleket, előzetes időpont-egyeztetés után, ahol plexi-falakkal védik mind a munkavállalókat, mind az ügyfeleket. A személyes ügyfélfogadásra csak abban az esetben van szükség, ha az ügyintézés telefonos kommunikációval nem megoldható, a kérelem túl bonyolult.

A falugazdászok 3000 db egyszer használatos tollat biztosítanak az ügyfeleknek. A megyében személyes ügyintézést végző falugazdászok gumikesztyűket és FFP2-es maszkokat kaptak. Az ügyfelek számára egyszer használatos szájmaszkok kerültek kihelyezésre, melyet az ügyfél ügyintézés alatt köteles viselni. Mindemellett az ügyfelek számára biztosított elegendő mennyiségű kézfertőtlenítő is rendelkezésre áll, minden irodában.

Aki még nem nyújtotta be egységes kérelmét, az mielőbb keresse fel falugazdászát!

Amennyiben korábban nem vette igénybe a falugazdász hálózat szolgáltatásait és nem ismeri a területileg illetékes falugazdászt, úgy keresse bizalommal az illetékes körzetvezetőt, az alábbi elérhetőségeken.

ü  Bajai körzet                            Németh Tamás                        0670/5025440

ü  Kecskeméti körzet                 Kovácsné Kővágó Ágnes       0670/4906171

ü  Kiskőrösi körzet                     Ba Andor                                0670/4361378

ü  Kiskunfélegyházi körzet        Gyuris Ferenc                         0670/4361373

ü  Kiskunhalasi körzet               Soltész Gergely                      0630/2883815

ü  Szabadszállási körzet             Gonda Viktória                       0670/5285806

ü  Kalocsai Körzet                     Nagy Attila                             0670/4361377