Tisztelt Jászszentlászlói Lakos!

2022. Április 14.

Tisztelt Jászszentlászlói Lakos!

A március 27-én kelt névtelen levelét megkaptuk, de mivel nevet és címet nem tartalmazott csak itt tudok válaszolni.

Levelében Ön kifogásolja a közterületen való zöldség és gyümölcs árusítását meg kérdőjelezve gazdasági és higiéniai feltételeket, valamint az engedélyek meglétét és a szabályosságát.

Tájékoztatom, hogy ezt a tevékenységet a kereskedelmi törvény szabályozza, és a vállalkozónak be kell szereznie az összes hatóságtól az engedélyeket. Ezeket az engedélyeket csatolni kell az Önkormányzathoz benyújtott kérelem mellé ezek hiánya esetén nem adható ki az Önkormányzat részéről hozzájárulás. Abban is van tárgyi tévedés, hogy az engedélyt nem a polgármester adja ki esetünkben egy felkészült szak ügyintéző hatáskörébe tartozik. Jászszentlászló Önkormányzata eddig is és ez után is a hatályos jogszabályok teljes körű betartásával kezeli az engedélyek kiadását.

A higiéniai kifogásait ellenőrzési felhatalmazás hiányában nem az önkormányzat végzi ezzel a problémával az illetékes hatóságot keresse. Gazdasági vonatkozásban az adó hivatal az illetékes. Az Önkormányzat felé való helypénz befizetése megtörtént.

 

Tisztelettel:

 

Nagy András
polgármester